Lukke Søk
Bispevika illustrasjoner fra LDA (75)

FORVANDLING: Det som før var veikryss og havn, forvandles gradvis til Norges mest attraktive område.

OSU forvandler Bjørvika

Oslo S Utvikling forvandler Bjørvika fra veikryss og havn til Oslos nye sentrum. Ambisjonen er at Bjørvika skal bli Norges mest attraktive nærings- og boligområde.

Eiendomsselskapet Oslo S Utvikling (OSU) ble etablert i 2001, og eies av Entra ASA, Linstow AS og Bane Nor Eiendom AS. Selskapet har en ambisiøs visjon om å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive bolig- og næringsområde. OSU utvikler 380 000 kvm av det totale 900 000 kvm eiendomsarealet i Bjørvika. 

BISPEVIKA

Bispevika i Bjørvika har en flott og idyllisk beliggenhet mellom Oslo Sentralstasjon, Middelalderparken, Ekebergparken og Oslofjorden. Området skal ferdigstilles innen 2024, og kommer til å bli et spennende og pulserende sted, med et mangfold av kulturelle opplevelser, restauranter i verdensklasse, Norges ledende bedrifter, nye leiligheter og vakker arkitektur; alt i et grønt miljø ved siden av Oslofjorden. 

Bjørvika-utbyggingen er det største byutviklingsprosjektet i Norge noensinne. Når alt står ferdig, kommer 20 000 mennesker til å jobbe her, og cirka 10 000 mennesker vil bo i Bjørvika fordelt på 5000 boliger. 


Den største delen av Fjordbyen
Bystyret i Oslo vedtok i år 2000 gjennom ”Fjordbyvedtaket” å gjøre om store deler av byens havneområder til boliger, kontorer, butikker, serveringssteder og kulturattraksjoner. Bjørvika er det største delområdet i Fjordby-prosjektet, og vil ha et mangfoldig tilbud på gateplan når det står ferdig. 

Startet med Barcode

OSU har allerede bygd Barcode-området som består av 12 høyreiste bygninger med 150 000 kvm kontorarael, 399 boliger og 12.500 kvm retail, som huser restauranter, kafeer, butikker, tjenestetilbydere og kunstgallerier. Du finner til og med en barnehage, Strekkoden barnehage, mellom byggene. 
Arkitekturkonseptet ligner en strekkode (barcode) sett ovenfra, derav navnet.

Bygningene ligger langs Dronning Eufemias gate, som er Bjørvikas brede hovedgate. Barcode-konseptet har fått betydelig oppmerksomhet for sin spennende utforming, og er hedret med nasjonal og internasjonal anerkjennelse og priser. Barcode er arbeidsplass for ca. 10 000 mennesker.

Boliger ved fjorden
OSU har startet arbeidet med boliger og kontorer på sjøsiden av Dronning Eufemias gate. Kontorbygget Eufemia bygges lengst øst. Boligprosjektene Eufemias Hage, Eufemias Plass, Dronninglunden og Vannkunsten er også godt i gang, med innflytting fra 2018 til 2020. Prosjektene har som fellesnevner at så og si alle leilighetene får balkong / terrasse, flere av byggene har solrike takterrasser med panoramautsikt, og leilighetene er bygd i kvalitetsmaterialer med gode planløsninger. Totalt skal OSU bygge 1900 boliger i Bjørvika (inkludert de 399 ferdigstilte boligene i Barcode). 

Norges mest attraktive
Oslo S Utvikling selger kontorer og boliger etter hvert som de ferdigstilles, men selskapet har beholdt eierskap til næringslokalene på gateplan i Barcode. Her leies lokalene ut til butikker, serveringssteder og gallerier som sammen skal bidra til at Bjørvika blir et levende og spennende bymiljø for beboere, arbeidstakere og besøkende. Summen av kontorene, boligene og tilbudet på gateplan skal gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive område.  

Miljøvennlig utbygging

I alle bygg som utvikles av Oslo S Utvikling, arbeides det målrettet for å minimere energibruk og finne miljøvennlige materialer. Eufemias Hage var blant de første boligprosjektene i Norge som ble sertifisert etter miljøstandarden BREEAM, verdens ledende miljøklassifiseringsverktøy for bygg. Det samme gjelder kontorbygget Eufemia, som gjennom faktorer som riktig materialvalg og arealplanlegging gir leietakere gjennomtenkte og dokumenterte miljøløsninger med høy kvalitet.

Målet for OSU er at alle byggene skal komme godt under energikravene som tekniske forskrifter stiller. Dette skal oppnås gjennom:

 

Byggeplass Bjørvika mars 2019 (2)

STYRET I OSU

Styret i Oslo S Utvikling består av representanter fra de tre eierselskapene. Alle har lang erfaring med eiendomsutvikling.

Styremedlemmer er Arve Regland (Entra ASA), Tore Bjørke (Linstow), Morten Austestad (Bane NOR Eiendom), Sonja Horn (Entra ASA) og Petter Eiken (Bane NOR Eiendom).  Styreleder er Per Tore Mortensen (Linstow). 


Les mer om OSUs eiere:

Entra ASA
Linstow AS
Bane NOR Eiendom

  

Velkommen til Bjørvika
Bjørvika tilbyr mange spennende aktiviteter og opplevelser.

Bispevika illustrasjoner fra LDA (85)

Fakta om Bjørvika:

Hele Bjørvika-utviklingen, inkludert området rundt Operaen, det nye Munchmuseet og Sørenga, omfatter ca. 900.000 kvadratmeter. (Det skal utvikles 260.000 kvm tomteareal totalt i Bjørvika.) 

Dette er det største byutviklingsprosjektet i Norge noensinne, og når alt er ferdig vil det jobbe 20.000 mennesker og bo 10.000 mennesker her. I tillegg er det forventet at området vil bli besøkt av en betydelig andel turister.

Oslo S Utvikling utvikler 380.000 av de totalt 900.000 kvm nærings- og boligarealene, altså ca. 42% av arealet.

  • Reguleringsplanen ble vedtatt i 2003
  • Operaen åpnet 12. april 2008.
  • 36 prosent av det som totale utbyggingsvolumet er ferdigstilt per april 2018.
  • 25 prosent av bolig- og næringsvolumene skal ferdigstilles i 2018 og 2019.
  • I 2020 åpner både Munch-museet og Deichmanske bibliotek.
  • Havnepromenaden er på totalt 3,1 kilometer i Bjørvika.
  • Totalt skal det bygges cirka 5000 leiligheter
  • Området er tidligst ferdig bygget ut i 2035.

Fakta om Oslo S Utvikling (OSU)

- Etablert i 2001

- Eies av Entra ASA, Linstow AS og Bane Nor Eiendom AS.

- Visjon: Utvikle Bjørvika til Norges mest attraktive bydel.

- Totalt skal OSU utvikle og bygge ca. 170.000 kvadratmeter kontorarealer, 1900 leiligheter og bygulv/gateplan med butikker, serveringssteder, gallerier og tjenestetilbud på til sammen ca. 29.000 kvm.

- Selskapet står bak utviklingen og oppføringen av Barcode, som består av 200.000 kvm over bakken, hvorav 150.000 kvm er kontorarealer. Det er også 399 stk boliger i Barcode og 12.500 kvm bygulv som inneholder serveringssteder, butikker, tjenestetilbud og kunstgallerier. Kjellerarealene i Barcode er 70.000 kvm.

- Den delen av Bjørvika som Oslo S Utvikling AS (OSU) bygger ut akkurat nå (oppdatert Q1 2018), omfatter 166.000 kvm mellom Barcode og fjorden og skal ferdigstilles innen 2024. Området er definert som Bispevika. Av dette er ca. 17.000 kvm til handel- servering- og kulturarealer, 1500 leiligheter og 20.000 kvm kontorarealer som blir nytt hovedkontor for Microsoft og PWC.

Bispevika illustrasjoner fra LDA (84)